Tweadle logo

Veelgestelde vragen

Over Tweadle

Tweadle is een startup initiatief van ABN AMRO, waarbij je een lening kunt afsluiten voor specifieke producten. Op dit moment bevindt Tweadle zich in een pilotfase maar je kunt wel al gewoon een lening afsluiten.

Bij Tweadle vinden we dat je voor bijzondere aankopen best mag lenen, als het maar verantwoord en overzichtelijk gebeurt. Daarom checken we tijdens de aanvraag uitgebreid je financiële situatie. Omdat we alles online doen, houden we de rente laag. Net als jij, houden we niet van ingewikkelde constructies of kleine letters. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Vragen, opmerkingen, ideeën? We horen het graag! Je neemt contact met ons op via info@tweadle.nl.

Tweadle is een initiatief van ABN AMRO. ABN AMRO Bank N.V. heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank N.V. en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12020215. ABN AMRO Bank N.V. kan optreden als aanbieder van kredietproducten. ABN AMRO Bank N.V. is ingeschreven in het Handelsregister K.v.K. Amsterdam onder nummer 34334259.

Je kunt je gegevens wijzigen in je Tweadle account.

Tweadle is een lening voor specifieke (web)winkels. Daarnaast zijn er een aantal galeries, waar je kunst kunt kopen. Kijk onder het kopje ‘waar kan je met Tweadle betalen?’ bij welke winkels je terecht kunt. Daar vind je bij Kunstkoop ook meer informatie over het aankopen van kunst.

Tweadle aanvragen

Je vraagt bij Tweadle een lening aan voor een specifiek product. Aanvragen kan op 2 manieren: via een winkel, of via een webwinkel. In een winkel start de aanvraag vanuit de verkoper die jou een link stuurt. In een webwinkel kies je voor Tweadle als je gaat afrekenen.

Houd de volgende dingen bij de hand:

  • je smartphone
  • je DigiD inloggegevens
  • Nederlandse betaalrekening alleen op jouw naam
  • toegang tot online bankieren

We stellen je vragen over jou en je financiële situatie. Dit checken we via BKR en de Tweadle app, waarmee je zelf via DigiD inlogt op de websites van de Belastingdienst, UWV en mijnpensioenoverzicht.nl. Als alle checks goed zijn en je genoeg inkomsten hebt om de lening terug te betalen, krijg je een voorstel te zien. Je tekent voor de lening met een iDEAL-betaling en door de documenten digitaal te ondertekenen. Hierna betalen we de verkoper rechtstreeks. De verkoper zorgt ervoor dat je aankoop geleverd wordt volgens afspraak.

Deze app heb je nodig om je online aanvraag te doen.

Via de Tweadle app log je met je DigiD in op websites waar financiële gegevens over jou staan: de Belastingdienst, UWV en mijnpensioenoverzicht.nl. De Tweadle app verzamelt de benodigde gegevens en toont ze in de app. Jij controleert de gegevens en stuurt ze door naar Tweadle.

Je verzamelt je gegevens via de Tweadle app. Daar log je met je DigiD in op websites waar financiële gegevens over jou staan: de Belastingdienst, UWV en mijnpensioenoverzicht.nl. De Tweadle app verzamelt de benodigde gegevens en toont ze in de app. Jij controleert de gegevens en stuurt ze door naar Tweadle.

Met de Tweadle app verzamel je jouw inkomensgegevens bij UWV, Mijnpensioenoverzicht.nl en de Belastingdienst. Bij de Belastingdienst verzamelt de app ook informatie over je huishouden en je eventuele hypotheek en alimentatie.

Het gaat alleen om gegevens van de afgelopen 3 maanden. Van zzp'ers verzamelt de app de gegevens van 2 jaar. Als je als zzp'er de lening in 2019 aanvraagt, gaat het om je financiële gegevens uit 2016 en 2017.

Met de Tweadle app verzamel je je gegevens eenmalig. Als je daarvoor toestemming geeft, worden ze doorgestuurd en opgeslagen. Alles gebeurt volgens de veiligheidsstandaard van Nederlandse banken.

De Tweadle app voldoet aan de veiligheidsstandaard van Nederlandse banken (Tweadle is een initiatief van ABN AMRO). Je gegevens worden alleen doorgestuurd als jij daarvoor toestemming geeft.

Lukt het niet met de Tweadle app? Stuur een email naar info@tweadle.nl met daarin je telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om de gegevens in je aanvraag te wijzigen nadat je met de Tweadle app je financiële gegevens hebt opgestuurd. Wanneer je toch je gegevens wil wijzigen, kan je de (web)winkel vragen of ze een nieuwe aanvraag kunnen starten. Jij ontvangt dan een nieuwe mail en kan daarmee een nieuwe aanvraag doorlopen met de juiste gegevens.

Doordat je via iDEAL € 0,01 overmaakt, checken we of jouw naam en rekeningnummer bij elkaar horen. Zo checken we jouw identiteit. Dit rekeningnummer gebruiken we ook voor de automatische incasso van je maandelijkse betaling.

Via de website van ondertekenen.nl krijg je de documenten te zien. Ondertekenen doe je direct online met een digitale handtekening. Als je de documenten hebt ondertekend, ga je automatisch terug naar de website van Tweadle. Daar kun je de documenten downloaden.

Je kunt een lening bij Tweadle aanvragen als je 18 jaar bent. De looptijd van een lening is altijd gekoppeld aan de economische levensduur van een product met een maximale looptijd van 10 jaar. Je moet de lening terugbetaald hebben voordat je 71 jaar wordt. Bij een kunstlening geldt dat de lening terugbetaald moet zijn voor je 79 jaar wordt.

We gaan uiterst zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. In de privacyverklaring lees je hier alles over.

De Tweadle offerte is 30 dagen geldig. En als je de offerte hebt getekend en teruggestuurd, heb je standaard nog eens 14 dagen bedenktijd. Als je je lening wilt annuleren, geef dit dan door via info@tweadle.nl. Als je je lening wilt annuleren, maar het product wil behouden, los dan de lening in een keer af. Voor het aflossen van de lening heb je 30 dagen de tijd. Neem hiervoor contact met ons op via info@tweadle.nl.

Wil je je lening opzeggen en je product retourneren, binnen 14 dagen? Vergeet dan niet om ook aan de (web)winkel door te geven dat je de aankoop wilt annuleren Je bent zelf verantwoordelijk voor het retourneren van het product aan de winkel. Stuur een retourbewijs van het product mee als je je lening annuleert. Als wij dit bewijs hebben ontvangen, wordt de lening geannuleerd. Aflossen is dan niet nodig.

Dit is niet mogelijk, want bij Tweadle sluit je een lening af voor een specifiek product.

Je contract staat in je Tweadle account.

Kenmerken van Tweadle

Tweadle is een aflopende lening (goederenkrediet) voor een specifiek product. Bij Tweadle leen je het exacte bedrag van een specifiek product. Daarom leen je dus nooit te veel of te weinig. Je betaalt Tweadle elke maand hetzelfde bedrag, totdat de lening is afgelost. De rente staat vast voor de gehele looptijd.

Bij een goederenkrediet sluit je 2 overeenkomsten af: 1 voor het kopen van het product, en 1 voor de lening.

De koopovereenkomst sluit je af bij de (web)winkel waar je je product koopt. Daar gelden de algemene voorwaarden van de winkel. Met vragen over (de levering van) je product kun je contact opnemen met de winkel.

De overeenkomst voor je lening sluit je af bij Tweadle. Hiervoor gelden de productvoorwaarden van Tweadle. Vragen over je lening kun je mailen naar Tweadle: info@tweadle.nl.

Bij Tweadle leen je het exacte bedrag (tussen de € 750 en € 25.000) voor een specifiek product. Of je de lening krijgt, hangt af van je financiële situatie.

Tweadle betaalt het hele bedrag rechtstreeks aan de (web)winkel waar je het product koopt. Je krijgt het dus niet eerst op je eigen rekening. Jij betaalt Tweadle in maandelijkse termijnen terug. Zo houden we het simpel voor iedereen.

Ja, je kunt de looptijd zelf kiezen. Voor ieder product geldt wel een maximale looptijd.

Je betaalt bij Tweadle alleen de rente, andere kosten zijn er niet. Het bedrag dat je maandelijks betaalt, bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

Een aantal verkopers betalen de rente voor jou. Dan zijn er dus geen kosten verbonden aan de lening. Je betaalt dan alleen in maandelijkse termijnen het aankoopbedrag terug.

Bij Tweadle is de rente opgebouwd uit verschillende onderdelen: een basistarief, kosten voor dienstverlening, risico-opslag, winstopslag, opslagen voor ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten en kapitaalkosten. Deze onderdelen zijn al verwerkt in de rente die jij betaalt, dus bij Tweadle betaal je naast de rente geen andere kosten. En omdat Tweadle een vaste rente heeft, weet je precies hoeveel je elke maand gaat terugbetalen.

Als je een lening bij Tweadle aanvraagt, toetsen we je aanvraag bij BKR. Zo leen je niet meer dan verantwoord is. Als alles in orde is, wordt je lening bij het BKR geregistreerd. Dit is een positieve registratie. Is je lening afbetaald? Dan melden we je weer af. Zeg je binnen je bedenktijd op? Dan registreren we de lening niet.

Een BKR-registratie kan invloed hebben op het aanvragen van een hypotheek. Daarbij is onder andere de hoogte van de lening van belang, en of je op tijd terugbetaalt.

Jazeker, als zzp'er kun je een lening aanvragen. We kijken dan naar je financiële gegevens van twee jaar. Als je bijvoorbeeld in 2019 een lening aanvraagt, gaat het om je gegevens uit 2016 en 2017.

Klachten

We vinden het heel vervelend als je niet tevreden bent over Tweadle, dus laat ons dat vooral weten! Dan zoeken we samen een oplossing. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je een klacht indienen. Je kunt ons bereiken via info@tweadle.nl. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op. Ben je het niet eens met de oplossing die we bieden? Schrijf dan een brief naar:

ABN AMRO
Afdeling Klachtenmanagement
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

De afdeling Klachtenmanagement zal jouw klacht behandelen. Ben je het niet eens met de uitkomst? Dan heb je 3 maanden de tijd om jouw klacht voor te leggen aan het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Betalen en aflossen

Je begint met terugbetalen in de eerste maand na de maand waarin je de lening hebt afgesloten.

Natuurlijk kan dat, en we rekenen hier geen kosten voor. Ga hiervoor naar je Tweadle account. Loop je achter met de betaling van je maandbedrag? Dan ziet Tweadle je extra betaling als betaling van de achterstand.

Je beëindigt de lening door hem helemaal af te lossen. Ga hiervoor naar je Tweadle account.

Je kan je lening niet oversluiten naar een andere aanbieder, omdat je lening gekoppeld is aan het product. Je kunt wel je lening in 1 keer aflossen.

Als je meer gaat aflossen, verkort je de looptijd van je lening. Dat betekent ook dat de totale kosten van je lening lager worden omdat je dan minder rente betaalt. Fijn dus!

Als de verkoper de rente voor jou betaalt heb je geen financieel voordeel. Maar je lening is natuurlijk wel eerder afbetaald.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op via info@tweadle.nl, dan kijken we samen hoe we de achterstand kunnen wegwerken.

Een maand overslaan of minder aflossen is alleen mogelijk in bijzondere omstandigheden. Neem hiervoor contact op met Tweadle, je kunt ons bereiken via info@tweadle.nl.

Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor je de lening (even) niet meer kunt terugbetalen. Bijvoorbeeld als je je baan kwijtraakt of gaat scheiden. Neem in zo’n geval contact op met Tweadle. Dan kijken we samen hoe we dit kunnen oplossen en of we je lening kunnen aanpassen. Je kunt ons bereiken via info@tweadle.nl.

Als je overlijdt voordat je 80 jaar bent, hoeft de openstaande schuld niet terugbetaald te worden. Dit noemt de bank kwijtschelden. Kwijtschelden gebeurt alleen als:

  • je altijd op tijd hebt betaald; en
  • je niet overlijdt binnen 6 maanden nadat het bedrag van de lening is uitgekeerd aan de leverancier; en
  • het overlijden binnen 12 maanden aan de bank gemeld wordt.

Als je niet voldoet aan deze voorwaarden, valt de lening in je nalatenschap.

Bij het lenen van geld horen risico’s. Iedereen kan te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden, zoals arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Het kan zijn dat je in zulke omstandigheden je uitgavenpatroon moet aanpassen om de lening te kunnen blijven betalen. Lees hier meer over bij Wat moet ik doen als ik verwacht dat ik mijn lening niet meer kan betalen door persoonlijke omstandigheden?.

Houd er ook rekening mee dat bij overlijden in sommige gevallen je nabestaanden de lening moeten afbetalen. Lees hier meer over bij Wat gebeurt er met mijn lening als ik overlijd?.

Wijzigen

Je kunt je gegevens wijzigen in je Tweadle account.

Op de inlogpagina van Tweadle kun je een nieuw wachtwoord aanvragen.

Financieel jaaroverzicht

In januari 2019 sturen we het Financieel Jaaroverzicht over 2018. Deze ontvang je per mail in je Tweadle account. Heb je geen Tweadle account? Dan wordt het jaaroverzicht per post naar je gestuurd.

Deze staat in je Tweadle account. Heb je geen Tweadle account? Dan wordt het jaaroverzicht per post naar je gestuurd.

Contact

Vragen, opmerkingen, ideeën? We horen het graag! Je neemt contact met ons op via info@tweadle.nl.

powered by abn-amro